eBay dropshipping чрез ShopBot – можеш ли да се възползваш от него?

Макар да се чува, че много търговци са преустановили дейност в eBay, репортът за 3-тото тримесечие на 2016-та показва оборот от

1 719 000 000 щатски долара. Този милиард и седемстотин хиляди долара разбира се е до толкова важен, до колкото ние можем да го сравним с резултатите за предишен период. За същия период през 2015-та година eBay имат 53 милиона по-малко печалба. Това означаава само едно.

eBay се развива. Точно като мен и теб. Търсейки нови начини, да генераират продажби и да задържат потребителите си eBay Inc. партнират с Facebook и създават изкуствен интелект, който улеснява пазаруването. Новата функционалност работи чрез chatbot във facebook messanger.

Нарича се eBay ShopBot. Можеш да го откриеш от приложението facebook messenger в телефона си или чрез www.messanger.com, като се логнеш с фейсбук профил.

Ето как изглежда през браузъра:

 

eBay ShopBot
eBay ShopBot през браузъра
Ето как изглежда и през телефона:
eBay ShopBot
eBay ShopBot
Официални снимки:

4

 

Веднага взех нещо под ръка и опитах. Калъфът ми за очила беше първото нещо. Снимах го, качих го и резултатът беше „мъжки или женски гривни за ръка търсите“.

Очевидно робота не разчита добре снимките. Реших да пробвам отново. Този път снимах мишката си и voila. Излезнаха различни видове мишки.

Дори взе да ме разпитва – от кой производител искам, дали да е wireless или с кабел. За съжаление не работи твърде добре още.

След 1-2 клика, след като избрах wireless, ботът изглежда беше вече „забравил“ какво съм искал и ми показваше отново мишки с кабел.

Изпробвах любопитно и другите функционалности. Исках да видя, какво ще стане, ако му продиктувам името на търсен от мен предмет.

eBay ShopBot Audio
Гласово “набиране” на продукт с eBay Shopbot

Е нищо. Очевидно още не разпознава глас.

eBay ShopBot
Когато се опитваш да сваляш робота 🙂

Нито стикери.

Да, подразбира се, че ShopBot няма да допадне на автомобилните фенове в момента. Особено, ако си почитател на една марка и ти покаже друга. Изкуственият интелект е още далеч от перфектен. Трябва да се има предвид, че все пак е още бета версия.

Защо е важно за нас, като продавачи в eBay да знаем, че тази функционалност съществува?

 

Shopbot e официално на пазара от 18ти Октомври 2016-та година. Със сигурност като продавач, бих искал да изкарва моите айтеми при търсения от клиенти. Все още не е ясно, дали алгоритъмът, който ShopBot използва е Cassini или някой друг. Разбира се, ние от the eCommerce Masters, ще намерим отговорът на този въпрос.

Ето някои полезни приложения за бота, които ми идват на ум:

  • Чрез снимка, може да се провери дали дадена стока съществува в Сътоветно, ако не съществува, можем да започнем да я продаваме

 

  • Можем да пазаруваме неща, които не знаем как да обясним на английски. Всякакви видове машини, болтове, гайки и други дребни неща, ако нямаме тяхна снимка е много трудно да направим проучване за тях. Така например, можем да стигнем до ниши, които преди са били недостъпни.

 

  • Може би ти се сещаш нещо друго? 

 

Живеем в бъдещето! С един клик достигаме до чужди пазари. Говорим с всяко кътче на земята за няколко стотинки на минута. Електрическите автомобили вече шофират сами… Скоро, слуховете ще бъдат факт. Хиляди инженери рабоят по проекти, които ще направят онлайн търговията още по-интересно и предизвикателно място. Ще можем не само да гледаме дрехите онлайн, а и да докоснем материите им, чрез новите 3D принтери. Ще можем да избираме парфюми онлайн не само по опаковката им, а и по аромат. И ако това не прави онлайн търговията един от най-интересните и бързо развиващи се бизнеси в света, не знам кое би го направило.

Очаквай развитие по темата!

Имаш ли какво да добавиш? Сподели в коментарите отдолу! 

Ако статията ти е харесала, стани един от нас и ела в the eCommerce Masters.

Ако искаш да научиш всички тайни на дропшипинга в eBay – кандидатствай за обучение от тук:

 

 

 

 

Facebook Comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar