Разместване на пластовете – PayPal официално вече работят с Амазон

В сайта за дигитални карти на Пейпал от няколко дни има нов участник. И то не кой да е, а детето на Джеф Безос, магазинът за всичко, мастодонтът на онлайн търговията, както вече се досетихте   – Амазон.

Amazon Payments
Amazon гифт карти в PayPal

 

 

 

 

Джеф Безос със съдействието на Дан Шулман (CEO-то на PayPal) най-накрая са успяли да измислят начин да печелят взаимно от вече изградените активи на двете компании. През Януари тази година, в статия на bloomberg Дан Шулман изрази нескромно, че „С почти 200 милиона потребили на нашата платформа в момента, е много трудно, за който и да е онлайн търговец да НЕ работи с PayPal”.

В Сащ, потребителите на PayPal получиха съобщение „”Amazon.com gift cards now available on PayPal Digital Gifts. Purchase $25, $50 and $100 cards through the PayPal Digital Gifts Store. Terms Apply“

Естествено магазинът за гифт карти в eBay  не продава картите за Amazon. Джеф в крайна сметка може само да спечели от това партньорство. Чрез този ход, отново има още един плюс, чрез който забива поредния шамар на най-големия физически ритейлър в света – Walmart. От своя страна PayPal гледат в бъдещето и се опитват да диверсифицират приходите си по максимално много начини.
Лично на мен ми е много любопитно, как Джеф е успял да убеди Дан, че няма да развива собствения си платежен метод – Amazon Payments, който впрочем e директна конкуренция на ПейПал. В момента ми изглежда, като отчаян ход на Пейпал, да вдигнат цифрите, които минават през тяхните сървъри. Ход, който повечето компании предприемат, преди да ги продадат на части. Може би греша, разбира се. Все пак не съм CEO на ПейПал, нито Джеф.

Какво означава това партньорство за нас?

Без да имам гледачески способности виждам как щом бившата дъщерна компания на eBay Inc. си позволява да работи с Амазон се очаква eBay Inc от своя страна да си позволят да работят и с други платежни компани като Stripe, Skrill, Transferwise, Authorize.Net, Google Wallet. За онлайн търговицте това са добри новини. Ще се разказват истории, как в PayPal едно време са си позволявали своеволия, защото са били единственият избор продавачите в eBay.

За хората, които разполагат в US PayPal акаунти – честито! Вече можете да пазарувате гифт карти за Амазон директно с ПейПал, което ще ви свали поне 2% от таксите.

Не знам за вас, но аз очаквам с нетърпение да видя, кои ще са новите платежни методи за работа в eBay.

Как мислиш, ще се развие историята от тук нататък според теб?

 

Facebook Comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar