Уроците от моето приключение от 0 до 100 000 оборот с дропшипинг eBay ? [5 мин]

или… как започнах да изкарвам няколко пъти месечната си заплата като IT специалист, само за няколко месеца чрез дропшипинг в eBay и как ти можеш да го направиш също!

Сигурно вече си забелязал, че обичам да помагам на хората около мен да успяват. Преди да стигна до тук обаче, минах през различни бизнеси. Един от тях ми донесе повече от другите преди него. Как от момче станах  мъж и започнах да изкарвам парите си сам. В следващите редове ще ти кажа как и ти можеш да станеш предприемач от служител.

Ясно си спомням времето когато бях студент.

Като повечето от нас, живеех в неремонтирано общежитие и работех на различни, ниско платени места, за да мога да се издържам: работник в склад, помощник кухня, автобояджия… все професии, при които нямах никакъв шанс за развитие. Тези места плащаха, колкото да не умра от глад.  Мечтаех да започна високоплатена работа, за да събера достатъчно капитал, с който да стартирам собствен бизнес.

Най-краткият път между две точки е права линия!

Hand drawing a concept about the importance of finding the shortest way to move from point A to point B, or finding a simple solution to a problem.

Всичко свързано с компютрите ми беше хоби и страст, за това се интересувах все повече от тях. Мислех си, че ако стана IT и имам висока заплата, ще бъда щастлив. И така, след като започнах да се уча от най-добрите, сертификат след сертификат – големите компании в сектора започнаха да проявяват интерес към мен.

Не отне много време и се озовах на едно доста комфортно място за 25-годишен младеж, а именно: получавах малко над 2000 лева чиста заплата. Към днешна дата, това означава да получаваш малко под 2500 лева. С такава заплата, човек може да си купи апартамент на изплащане в София, приличен автомобил и да има достатъчно за нормален живот.

А както всички знаем от Робърт Кийосаки в “Богат татко, беден татко”, това е капанът на мишките (the rat race). С други думи, да работиш от заплата до заплата, докато работиш за мечтите на някой друг.

TeamMFM-freedom2

Този живот обаче, не ме вдъхновяваше.

Исках да виждам развитие. Бързо. Ясно. Да зависи от мен. Да имам „контрол“ над нещата. Исках, когато науча нещо, реално да получавам повече, вместо да уча за сертификати по две години, за да получа малко повишение на заплата спрямо вложените усилия.

GrowthТогава се запознах с тази графика. Тя показва, следните резултати от проучване. Представи си, че получваш 700 лева заплата на 20 години.  До 30-тата ти годишнина успяваш да достигнеш 300% ръст и получаваш 2000 лева. НО…. в следващите 20 години процентното  увеличение на заплата е минимално. Което в цифри означава, че на 50, средно ще взимаш 2760 лева.

Предполагам, както и на мен не ти звучат много повече от 2-те хиляди. И това е за професиите, в които има възможност за кариерно развитие. Не знаех дали е истина, за това сравних със заплатите в моя сектор. Оказва се, че за съжаление, горната графика е истина за повечето сектори и хора по света.

И така – нямах ясен план, колко пари ми трябват за да стартирам бизнес. От къде мога да знам? Нито родителите ми са правили бизнес, нито някой от приятелите ми.

DETECTED

Всичко,в което вярвах беше, че трябва да имаш иновативна идея, която да приложиш по начин, по който никой друг не е решил този проблем

 

#StartupLife

Това ми вярване, ме накара да създам първия си онлайн магазин, който беше с точно такава идея. Услуга, която нямаше в България. Иновация. Нещо, което в чужбина има, а тук не. И нали съм на голяма заплата, значи – мога да финансирам такъв проект.

Противно на очакванията ми, оказа се, че нито мога да го финансирам, нито мога да го управлявам. Трябваха ми много повече пари и много повече време, отколкото можех да си позволя да инвестирам.

Аз очевидно, не разполагах с тях. Тогава разбрах, че не е необходмо, да си първооткривател на даден бизнес модел, за да успееш.

 Най-краткият път между две точки е права линия!

 Докато ходех на работа, след работно време посещавах бизнес академии, четях книги, бях зает с бизнес проекти през цялото си свободно време. Задачите, които имах в копорацията, ставаха все по-скучни и по-скучни. Бяха лесни. Нямаше никакво предизвикателство в тях.

Имах сигурна работа, добра заплата, 20-дневен отпуск на година, допълнително здравно и пенсионно осигуряване, почивки на приятни места, и възможност да се сдобия с приятни нови коли на изплащане. Всичко беше действително чудесно, ако изключим факта, че в седмицата имаше само два вида дни за нас – уикенд и работен ден. Всеки ден, трябваше да съм в един и същи офис, по едно и също време, да правя едни и същи неща. Това не беше за мен.

Имах желание да откривам и да развивам. Имах желание да поема нещата в свои ръце и печалбите ми да зависят от уменията ми, а не от разбирането и бюджета на шефа ми.

Така започнах да продавам в eBay. Честно казано, по това време изобщо не предполагах, че този бизнес, ще промени живота ми!

Ходех на работа, само защото исках да имам сигурна позиция докато не започна да печеля поне колкото заплатата си.

Доста наивно от моя страна, бих казал. Да започна да печеля 2500 лв на месец от нещо, в което вкарвам по 2 часа на ден, в сравнение с работата ми в офиса, за която отделям по 8 часа на ден.

Нещата за мен в eBay се развиваха лека-полека, докато един ден не ме поканиха в една малка стая, за да подпиша освобождаването си по взаимно съгласие в пробен период.

В този момент бях спокоен, за разлика от…

следващия ден, в който разбрах, че реално аз вече съм без работа.

… шок…

… паника …

… страх…

Тези чувства изпълваха съзнанието ми. Нямах представа дали ще се справя и ако не се – какво ще се случи тогава?

…трябваше да освободя квартирата си. Нямах кой знае колко пари. Впрочем, нямах почти никакви.

Всичките около 2000 лв, с които разполагах, бяха за оборотни средства.

Тогава взех решението да се справя! Да се преборя със страха си, с несигурността и да се фокусирам върху целта си!

За щастие, след като предадох служебния си лаптоп, поне имах настолен компютър. Не много мощен, но вършеше работа. Ето как изглеждаше първият ми “домашен офис”. 123

Знаех, че през този месец сме изкарали около $500 печалба. Знаех, че имам да плащам заплата на служител от тези пари.

Знаех, че мога да намеря друга работа, при това добре платена, но това вече не беше за мен. Имаше само един път и той беше напред. Напред към това, което винаги съм искал.

Собствен бизнес!

Най-краткият път между две точки е права линия!

Така си дадох сметка, че имам само един шанс. И той е да успея!

Започнах да работя усърдно в бизнеса. Започнах да извършвам всички дейности, които в един бизнес мога да правя – отговаряне на клиенти, свързване с доставчици, разработване на продукти.

Инвестирах част от печалбите си в обучения и знания. Изкупувах и изгледах всички курсове. Курс след курс, книга след книга, статия след статия. Прилагах, измервах и тествах! Всеки ден. Осъзнах, че не постоянната работа в бизнеса, а когато инвестирам в себе си и развитието си, води до развитие на бизнеса. Защото нека си го признаем: като глави на бизнеси това, което ни ограничава да постигнем целите си, сме самите ние, а колкото по-добри сме ние, толкова по-добър ще бъде бизнесът ни. 

За съжаление повечето от нещата, които гледах или четях не бяха приложими, ако продаваш от България. За това открих свои методи на работа, които да адаптирам към бизнес модела. Методи, които ще ти покажа стъпка по стъпка как да ги накараш да работят за теб!

Meeting-и с екипа, обучаване, наемане, разписване на процеси. И така резултатите не закъсняха:

the begining
Графика от inkfrog.com

През първите 30-дни, от моето прикючение направихме немислимото от мен до тогава. Преминахме $1000 оборот на ден. В следващите 30 дни, минахме $1500 оборот на ден, а оборот от $1000 вече беше ежедневие.

Докато други акаунти се развиваха с 1 човек, моя акаунт се развиваше с помоща на 3-ма! Това е причината да искам да ти покажа, как да се сдобиеш с добре работещ екип.

Научих, че:

Не можеш да печелиш сам, можеш да печелиш с екип!  

Сам Уолтън – създателят на Walmart.

Създаването и организацията на работна сила е критично. И е такова, не само в този бизнес, а във всеки. То може да направи така, че да успееш или да те срине. Толкова е критично.

Отношенията в екипа и тези между теб и тях, като бъдещ работодател са процес на постоянно подобрение. С времето ще ставаш все по-добър в тях. Разбира се, за да започнеш ще трябва да имаш печалба, с която да си наемеш първия работник. Ще имаш нужда да знаеш как да наемеш човек, как да създадеш екип и как да автоматизираш този процес, за да имаш най-качествените хора със себе си. Ще имаш възможността (и отговорността), да избираш с кого да работиш, така че да ти е приятно и да ти носи резултати.

Впрочем, ако още не си стартирал, може би не знаеш, че за да се печели в този бизнес, трябва да се качват обяви. Много обяви. И е досадно!

Да се върнем на историята.

Докато другите плащаха по $1-$1.50 за качване на обява от служител, стойността, която аз плащах, беше само около $0.20 на листинг.

After the begining

Очевидно в моята организация бяхме:

 • По-продуктивни
 • По-бързи
 • По-ефективни
 • По-печеливши

Sales

Нека ти кажа какво са 4000 продажби месечно.

Toва са около 133 продажби на ден. 133 продажби от няколко доставчика. В някои по-силни дни достигахме до 160 продажби. Разбира се, имаше и по-слаби- с около 100.

133 продажби средно на ден са около 200 съобщения на ден.

133 продажби средно са около 3000-3500 лв оборот на ден. Понякога оборотът беше дори над 5000лв на ден.

За щастие в този бизнес, първо продаваме стоката, а след това я купуваме с парите на клиента, което ни позволява да растем с големи темпове.

Използвахме силата на e-mail-а.

MailChimo

 

Използвахме силата на автоматизацията. Докато други бизнеси се опитваха да правят всичко на ръка, ние отдавна бяхме разбрали, че има начини 50% от процесите да бъдат автоматизирани.

feesТи вече знаеш това. Това, което не знаеш, ако още не си стигнал до над 2000 продажби месечно е, кои са софтуерите и как да се възползваш от възможностите им. Няма нужда да се притесняваш, аз ще ти ги покажа. И не, повечето не са тези, за които си мислиш.

Така продажбите ни константно се увеличаваха.

Подобрявахме процесите на „производство“. „Поточната линия“ ставаше все по-ефективна.

Automation

Чрез този метод печалбата на месец беше между 6000 и 10 000лв.

Да правилно видя. Няколко месеца, след като бях освободен от длъжност правех няколко пъти по-голяма заплата от моята „голяма заплата“.

Нека ти кажа какво са между 6 000 и 10 000 лева печалба на месец.

 • Новата C-class 2018 на изплащане е около 1000 лева на месец.
 • Това са 10 месечни работни заплати за по-малък провинциален град.
 • Почти един биткойн на месец (по сегашния курс от Февруари 2018) или половин, ако печалбата е в долната граница.
 • Сумата, която ти е необходима, за да живееш прилично 5 месеца в София (за 1 човек).
 • Билет за събития с милионери (които докато имаш идеи и не ги реализираш, няма да говорят с теб).

Към днешна дата се занимавам с няколко онлайн бизнеса.

Имам чудесен офис, в който имаме прекрасна работна атмосфера и постигаме резултати.  Работя пряко с някои от най-успешните онлайн предприемачи в България. За щастие, имам възможността да пътувам и по няколко седмици през лятото наглеждам бизнеса си от различни дестинации.

Когато реша, отивам  някъде с приятели:

received_10211518246863369

 

image-0-02-05-e3fc2e5b0c693ef50b2fb148ce6da1dbd2b765d3c1f79491d2b004b0c8c3f7b7-V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Ирландия – Централен офис на Facebook

Отделям време на хобито си, повече време на семейството си, посещавам всички курсове за нещата, в които искам да се подобря, независимо от цената, деня от седмицата или локацията им.

 

Кой е най-краткият път между две точки? 

Сигурно ти е направило впечатление, че няколко пъти споменах, че “най-прекият път между две точки е права линия”. Очевидно си наблюдателен!

Браво, това ще ти помогне в бизнеса. Това, което осъзнах е, че за да имам резултати, трябва да следвам правата линия, до колкото това е възможно.

Ако искаш да вървиш по нея, ако искаш да развиеш успешен онлайн бизнес в eBay, ако искаш да направиш онлайн търговията начин на живот, ако искаш да печелиш, докато за теб работи екип – трябва да се научиш от някой, който е минал по тези стъпки.

В никакъв случай не казвам, че ще стане лесно. Нито ти обещавам, че ще постигнеш тези резултати. Това, което ти обещавам е точната система, която няма да намериш никъде в интернет и за която никой не говори. Ще ти дам всички нужни процеси от А до Я, за да доведеш бизнеса си до там. От теб зависи да ги приложиш. А най-добрата част е, че тези методи и подходи работят и в други онлайн бизнеси. И ти ще имаш визията, разбирането и точните стъпки, за да ги приложиш.

На 10-ти и 11-ти Март 2018-та година, ще се проведе обучение за 50 души, на което ще ти покажа всичко това, което докара тези резултати плюс последните техники за продажби.

>>>Вземи онлайн курса за eBay търговия от тук <<< 

Какво ще научиш в обучението:

 • Кои са етапите на развитие на акаунта и върху какво да се фокусираш при всеки от тях?
 • Точната система за създаване на обяви в eBay, които да се продават
 • Работещите техники за Customer Service и как да усмиряваш клиентите по печеливш за теб начин 
 • С колко пари да започнем и как да правиш ПОВЕЧЕ ПАРИ с по-малко средства?
 • Как да създадеш екип, който се грижи за бизнеса ти, докато ти правиш други проекти?
 • Опасностите, който могат да убият бизнеса ти и как ти да се предпазиш от тях?
 • Как и кога да се развиваш по-нататък, за да си осигуриш няколко потока на доход?
 • Други методи и системи, за да монетизираш всяка минута от своето време

>>>Вземи онлайн курса за eBay дропшипинг от тук <<< 

Какво казват другите за обучението:

Георги Ненов (създател на най-слушаният български подкас – Свръхчовекът)

Иван Малчев (онлайн търговец)

Любомир Цолов (онлайн търговец)

>>>Вземи онлайн курса за eBay дропшипинг от тук <<< 

За кого е този курс?

>>> Ако имаш друг източник на доход, но искаш да го смениш
>>> Ако имаш друг източник на доход, но искаш допълнителен доход от вкъщи
>>> Ако искаш да се развиваш дългосрочно в онлайн търговията, без да ти коства хиляди левове в тестове
>>> Ако си готов да действаш сега, а не на някакъв етап в бъдеще
>>> За хора, които вече правят продажби, но искат да увеличат печалбите си над $ 2000 на месец

За кого НЕ Е този курс?

>>> Ако ти трябват спешно пари
>>> Ако не можеш да отделяш поне 2 часа на ден през първите 90 дни
>>> Ако не можеш да говориш английски език
>>> Ако имаш нужда за всеки проблем, да питаш някой друг
>>> Ако правиш над $3500 месечно, вероятно няма да научиш много от този курс

>>>Вземи онлайн курса за eBay дропшипинг от тук <<< 

 

 

Facebook Comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar