5 стъпкова система за поставяне на цели, която ще повиш твоята продуктивност до небето! 

Искаш ли да превърнеш 2021г.  във възможно най – успешната за теб? Системата, която ще ти покажа  – използвам аз и други успешни хора. Към нея всяка година добавям или изваждам неща, за да я осъвършенствам. Ако все още не си си написал твоите цели, тази статия ще ти помогне да го направиш. Ако вече си го направил и си поставил цели за 2021, тази статия ще ти помогне също, защото ще ти покаже дали може да извадиш или добавиш нещо към тях и да ги направиш по-добри. Съветвам те задължително да правиш целите писмено /аз също си ги записвам в една тетрадка, която ми е супер важна/. 

 Стъпки за поставянето на цели:

1. Погледни назад 

Ти имаш вече успехи в живота си, ти си постигнал неща – приели са те в университет, който много си искал, взели са те на работа, която си искал, имал си някакви бизнес успехи, сключил си някоя сделка, имаш човека до теб, който искаш. Какво направи, за да имаш този успех? 

Отговорът за всеки от нас е различен. Някой може да е правил неща 6 месеца, някой година и половина подготовка, всеки е подходил по различен начин, за да има този успех, който му е докарал резултата, на който се кефи, независимо какъв е този резултат. Какво направи ти, какво е това нещо, което ти докара този резултат? Ето аз ще ти кажа за себе си: 

През 2020 г. се опитвах да работя сам и това много ми пречеше. Да нашата работа като предприемачи е точно това да направиме неща, които само ние можем да вършим, но да не забравяме че много от нещата могат да се делегират. Ще направя отделно видео за това какво трябва да правим ние като собственици на бизнеси, които искаме да развиваме, а не като хора, които просто искат да имат друга работа. Смисълът на това е, че ако искаме да имаме друга работа щяхме да си намерим втора такава, а не просто да напуснем работа. Така че, погледни назад и виж кое е това нещо което работи за теб, което ти е докарало супер резултати и как сега може да го приложиш, за да постигнеш новите си цели. Искам да ти кажа, че отговорите се крият в твоите мисли и поставени цели!

2. Напиши твоите бизнес и лични цели

Например, една от моите лични цели е да спра да работя вечер. Снощи пак работих до 1 часа, не искам да го правя, но като мине времето за вечеря, сядам и само искам да проверя нещо и в следващия момент са заминали 3 часа. Това е причината да не си ме виждал да правя сутринта в 10 часа лайф, защото когато работя до по-късно лягам по-късно и целия този цикъл се завърта. Това не работи за мен. И това е една от личните ми цели – да започна да се храня по-рано, за да лягам по-рано, вечерта да не пипам нищо и по този начин ще ставам навреме. Сутринта ще мога да си правя медитации, тренировки и всичко друго. Вярвам, че всичко това ще ми носи резултатите, които искам. Ще отворя една скоба, ти може през 2020г. да са имал проблеми , които са били финансови, или в моемнта да си без работа. Тук има 3 неща върху които веднага трябва да се фокусираш, ако се намираш в такава ситуация.

  • Първото нещо е да си оправиш храненето – яж под час по 3-4 пъти на ден и между храненията не яж нищо друго.
  • Второто нещо – задължително си направеи тренировки, винаги трябва да държиш тялото във форма, за да е във форма и твоя мозък.
  • Третото нещо – погрижи се за мозъка си да е спокоен с медитации и благодарности сутрин и вечер.

Ако ти се намираш в тази ситуация и правиш тези 3 неща в рамките на четири дни ще видиш огромно подобрение в начина, по който се чувстваш и  начина, по който искаш да постигаш неща. 

За бизнес целите трябва да си напишеш това, което би ти доставяло удоволствие. Ако няма да се занимаваш с нещо дългосрочно няма смисъл да го почваш. Например, ако не искаш да стоиш дълго време пред компютъра няма смисъл да започваш онлайн бизнес.

3. Разбий целите си на малки стъпки

Това, което правиш в бизнеса винаги е да влезнеш при конкурентите, да видиш те какво правят, да помислиш ти какво имаш и как да го направиш по-добре от тях. Това е всичко! Принципа е да се вземе нещо, което вече работи и това нещо ние да го направим по-добре, да го маркетираме по-добре. Тука въпроса е в кое нещо ти си по-добър. Ако искаш да направиш продукт за Amazon FBA, трябва да видиш как ще се отличиш от конкуренцията. Какви ресурси ще ти трябват, за да намериш този продукт. Едно от най-лесните неща, които мога да ти кажа за намирането на рсурса е да си вземеш моята книга “Онлайн бизнес от нулата” и да видиш методите, които съм описал. Второто е да отвориш YouTube и да напишеш такива неща, които биха ти дали идеи за продукти. Проблемът с YouTube е, че трябва да изгледаш доста видеа, докато ако имаш систематизирана информация, за която си заплатил като моята книга, курс или нещо друго, там имаш отговори по-бързо и така си спестяваш време.

Повече информация за книгата “Онлайн бизнес от нулата”, можете да откриеш тук: https://businessbook.bg 

Ако искаш да правиш Amazon Drop Shipping там трудното е да си създадеш екип.

Грешката при всички хора е, че те се опитват да правят всичко сами:

– сами си качват продуктите
– сами си ги търсят

Съветвам те ако имаш няколко стотин лева излишни да започнеш със служители, които са парт тайм – един филипинец на 4 часов работен ден ще ти струва около 200$ и за тези 4 часа ще свърши повече работа отколкото ти можеш да свършиш за цялата седмица, особено ако ходиш на работа или ако имаш дете. Така че, помисли дали имаш тези 200$ и след това ги инвестирай в един филипинец от online jobs. Но най-важното помисли какво ти трябва – трябват ли ти контакти, трябват ли ти нови знания, трябват ли ти софтуери, които да купиш. Ако ти трябват тези неща как можеш да ги придобиеш и откъде?

4. От какво ще се откажеш, за да постигнеш целта си 

В живота винаги трябва да се откажем от нещо, за да имаме друго нещо. Примерно, ако искаш да караш голяма лимузина, която да е супер удобна и комфортна за дълги пътувания, не можеш да я паркираш лесно в града. Няма перфектен бизнес. Примерно ако искаш да правиш drop shipping, знаем че там може да ни спрат акаунта, но за да не ни го спрат може да правим Amazon FBA. Хмммм… там обаче има други проблеми, трябва да инвестираме в стока предварително.

Да се върнем на това от какво ще се откажеш, ако искаш да имаш стройно, хубаво тяло – трябва да не пиеш алкохол, вечер да не ядеш когато пожелаеш, да не ядеш сладки работи, същото е и в бизнеса…

5. Прегледай и анализирай написаното

Има ли една цел, която ще направи останалите цели по-лесни за постигане или напълно излишни?

След като си напишеш целите на тетрадка задължително, виж дали има една цел, която ако я направиш всичко друго ще стане по-лесна или излишна. Истината е, че в повечето пъти си слагаш голямо количество от цели, които се заричаш, че ще направиш през годината. Примерно за моята книга аз си казах: Е, тая книга ще я напиша супер бързо, сигурно за един месец. От сега ти казвам, нямаше нищо такова. Това, което ни е в главата почти винаги няма нищо общо с реалността. Силно препоръчвам винаги да си разпсиваш целите на лист хартия.  Добра идея е целите ти да бъдат дневни, седмични, месечни и годишни. Важно е всичко да бъде писмено, да планираш нещата, защото така имаш яснота. 

Искам да ти кажа и нещо друго. Ако в момента все още не си започнал да действаш или отлагаш някакъв бизнес, има причина за това. Преди казвах че е страх, да всички ни е страх от това, но причината е, че нямаме яснота. Ние не знаем, коя е следващата една стъпка, която трябва да направим, за да осъществим този план, тази цел, за да продължим. Искам да ти кажа, че няма по-трудно нещо от това да започнеш. След това всичко се нарежда, всичко си идва на мястото, когато започнеш да правиш нещата. Дори да не стане веднага, всичко ще си дойде на мястото.

Надявам се тази статия да е била полезна!

Ще се радвам, ако я прочетеш отново и наистина приложиш наученето от нея 🙂

Оставам на разположение за всякакви въпроси!

 

Facebook Comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar