Как да открием печеливши ниши / продукти, които да проадаваме онлайн?

Business photo created by jcomp – www.freepik.com

Когато става на въпрос за търсене на продукти, много хора започват и търсят софтуери, които да им показват броя търсенения на дадени продукти. Например ако търсим продукти за eBay, хората казват – “Искам софтуер, който да намира продукти, които да са печеливши за eBay”. Ако правят Amazon Dropshipping, казват “Искам софтуер, който да намира продукти, които да са печеливши за Amazon Dropshipping”.

Защо това НЕ е работеща стратегия?

Всичко това ни ограничава! Помислете, ако вие изпозлвате даден софтуер, кой знае още колко хора го използват. Всичко това ни ограничава да получаваме едни и същи резултати и продукти с нашите конкуренти. Истината е, че това можем да се избегнем много лесно и можем да се отличим от конкуренцията, когато започнем да прилагаме малко по-различни методи, които не всички знаят.

В случая днес по-различният метод е, че ще ви покажа места, които са необичайни за търсене на продукти. Това са места, за които няма да се сетим веднага да потърсим в тях и да си съставим лист и списък с печеливши продукти, от които да изберем един, за да допълним нашето портфолио. Кои са тези места? 

Как да откриваш печеливши ниши и продукти, в които да инвестираш? – BuzzSummo

Първото място е BuzzSummo. Това е един софтуер, който ни показва кои са най-трендинг нещата към днешна дата. Кои са най-търсените ключови думи, най-четените статии и др.. Той най-често се използва, за да изберем какво съдържание да пишем в нашия блог, в нашия YouTub канал, но можем да го използваме и да видим какви продукти се търсят. Това, което трябва да направим е да напишем някоя ключова дума, за която се сещаме в момента. Разбира се ключовата дума трябва да бъде на английски, защото на български няма да има търсения. Според мен в момента ще станат тренди нещата, които са за лятото – за примера, може да напишете “SunsShade” и започват да излизат думи, които показват колко търсения имат.

С тези думи, които са по две в Аmazon трудно можем да намерим продукт, който да се продава. Нужно е да търсим с три, четири или пет, защото ниe трябва да продаваме на категорията или подкатегорията, за да можем да излезем на по-челно място. Именно големите категории и техните подкатегории са доста заети и е трудно да си намерим място, там където да се влезе.

Следващата стъпка е да си изберем една от тези думи, да влезем в Amazon.com и да видим дали има такъв продукт, ако има такъв продукт един ли има или много. Имайте в предвид, че всеки път когато влизате в Amazon вие трябва да си оправите деливърито. То трябва да НЕ е до България, а да е до САЩ.

Какви продукти, трябва да търсим?

 

Търсим такива продукти, които имат малко ревюта. Това е нещо което бихме искали да видиме. В момента от тези продукти имаме с по 8 ревюта, с 260 ревюта, с 2000 ревюта, имаме с всякакви ревюта. Ако ни се струва интересен можем да го сложим в нашия списък с продукти.

Как да търсите продукти в Broshura.bg

Да видиме кое е следващото място където можем да проверим за продукти. Tова е broshura.bg. Защо там можем да видим продукти, които могат да ни бъдат интересни? Защото имаме големи вериги магазини като Кауфланд, Била, Лидъл и др., които имат специални екипи, които търсят продукти. Продукти, които в момента биха се купували добре в България.

ВАЖНО: Внимавайте, често, когато видим един продукт, че е актуален в България, в чужбина интересът към него, вече може да е намалял.

Можем да видим например Лидъл, в него ще търсим продукт, който е нетипичен за веригата, отваряме брошурата и разбира се хранителните продукти преобладават. Да видим обаче какви други продукти ще има освен хранителни. Как трябва да мислите тук. Идеята е, ако вземем за пример, че в Лидъл се продават кафе машини, ние трябва да помислим, какво друго ни трябва да за тази кафе машина – кафе, захар, филтри, капсули, кошче, в което да хвърлим капсулите или др.. По този начин може да ви хрумнат много идеи за продукти, които след това да проверите в Amazon.

Как да търсите продукти, благодарение на Facebook?

Един друг метод, от който може да намерите продукти за продажба е Facebook. За начало горе в търсачката напишете “Get it now 50% OFF”  и от там избирате секцията с видеата (в ляво). Какво ще ви покаже това? По този начин ние получаваме резултати на тренди продукти. Нашата задача е да видим кои са най-гледаните и харесвани видеа. Колкото повече харесвания, споделяния и коментари имат, толкова по-добре. Това може да ни покаже, че хората имат интерес към този продукт.

Как да търсите продукти с eBay Trending?

Следващия метод е да провериме eBay Trending. Oтваряме и проверяваме кои са най-трендинг продукт в eBay. Отгоре може да изберем категорията, в която са тези продукти. За примера можем да изберем секция “Cameras and Photoes”. Показват ни се гимбал стативи, които правят видеата да са много гладки. Те са страхотни за заснемането на динамични виодеа. Има дронове, аксесоари и др.. За да се задълбочите повече в анализа си, може да използвате различни филтри.

Други места, на които можете да откриете интересни продукти…

Това са eTsy Trending. Сайтът е характрен с това, че повечето неща са ръчно направени. Тук може да се ориентирате по броя ревюта. Колкото повече ревюта, толкова повече продажби. Кой от вас се сети за Pinterest? Точно така Pinterest е страхотно място, където можете да намерите готини и идейни продукти. За да се ориентирате, гледайте колко пинове имат самите снимки. Колкото повече, толкова по-добре.

За финал: Amazon.com New Releases

Последното място, което искам да ви покажа е Amazon.com New Releases. От тук може да видите кои са новите редици в Amazon и това може да ви покаже кои са най-продаваните продукти в дадена категория и подкатегория.

Надявам се тази статия да е била полезна! Ако е така ще се радвам да я споделите с вашите приятели в социалните мрежи. По този начин ми помагате да стигна до повече хора и да им помогна в постигането на техните мечти.

Искате да изградите онлайн бизнес?

Искате да изградите онлайн бизнес, който да продава, но все още има прекалено много неизвестни? Моята книга “Онлайн бизнес от нулата” ще ви помогне! Тя е 100% практичен наръчник, който ще ви покаже как можете да продавате онлайн от “А” до “Я”!

Убедете се сами: https://businessbook.bg 

Facebook Comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar